Exposició: “Fronteres. Línia de tall”

25 de nov. 2024 a 15 de gen. 2025
09:30 h a 18:30 h
Museu de Llívia

Fins al 15 de gener. 

Una reflexió entorn de les fronteres a través de l’art. 

L’exposició Fronteres Línia de Tall vol donar una visió àmplia del concepte frontera a través de diverses expressions artístiques. Ens permet preguntar-nos sobre qui fa aquestes divisions, ens permet dubtar sobre les fronteres que tenim, que assumim i tolerem: fronteres polítiques, físiques i personals. 

L’exposició recorrerà el vestíbul i les sales del museu, i entrarà en diàleg amb l’obra ja exposada al museu de Llívia. 

Els artistes i la seva obra. Aquest relat veu a través de l’obra de diversos artistes que exploren aquestes fronteres.

Mireia Sallarès: Explora la frontera política, burocràtica i administrativa que es crea per a poder fer la vida que tu vols, en un país que no és el teu. 

Núria Güell: ens mostra com es pot ser apàtrida, cosa que ella volia ser, però quelcom que és impossible excepte si l’estat et castiga. 

Félix Blume: ens mostra una paret de ferro on se sent gent protestant i colpejant-la, com a símbol de les parets que construïm constantment perquè els menys afavorits arribin als nostres països. 

Joan Fontcuberta: crea diversos paisatges en braille que els que hi veiem no podem llegir, els que no hi veuen tampoc poden llegir perquè no ho poden tocar i això marca la diferència. 

Alba Sotorra: fa una comparativa entre 2 mons, un a Qatar i l’altre una carrera de Camells i el món capitalista i petrolier que ha construït Qatar, que ens fa dubtar sobre les fronteres entre cultures.

Marco Noris: va recòrrer el territori fent-se’l seu, trepitjant-lo i superant les fronteres a nivell personal. 

Marina Núñez: presenta una obra que és una metàfora de tota l’exposició. Ens remet a que cal que ens tornem líquids personalment, per intentar dissoldre les fronteres que nosaltres imposem. 

 

fronteres
fronteres